Trouwen in corona tijd

Interview van de eigenaresse Suus van Bruidsboetiek Suus ( nu Bruidsboetiek Just Say Yes ) met Kelly ter Heide en haar man

Trouwen in corona tijd, daar is veel om te doen! Wat een enorm onzekere tijd voor alle bruidsparen. Je leeft naar de volgende conferenties toe in de aanloop naar je trouwdag.

Want stel er verandert op dat moment weer van alles wat betreft de richtlijnen vanuit het RIVM.
Alle bruidsparen spelen met de vraag het uit te stellen of door te laten gaan. Wij vroegen 1 van ‘onze’ bruiden haar verhaal met ons te delen en stelden haar een paar vragen daarover.

Lees hieronder de ervaring van Kelly ter Heide (en haar man)!

Kan je omschrijven hoe het passen in z’n werk ging tijdens corona, en wat je hiervan vond?

Mijn eerste pas afspraak was nog voordat de Corona echt begon. (29 februari 2020) Bij het ophalen van de jurk in Juni waren er wel maatregelen. Ondanks de maatregelen was het een super ervaring het voelde totaal niet afstandelijk maar wel heel veilig. Toen wij binnen kwamen werd alles netjes ontsmet. Bij het aantrekken van de jurk stond Suus achter een scherm.

Zou je andere bruiden aanraden om te gaan passen in coronatijd?

Ik zou het andere bruiden zeker aanraden om gewoon te passen in de Corona tijd! Positief hieraan is dat het veilig is! Je kan minder mensen mee nemen dus minder meningen en minder twijfels! Het negatieve aan passen in de Corona tijd is dan toch de onzekerheid dat de bruid, het gezelschap en Suus gezond blijven en je afspraak niet last minute afgezegd moet worden.

 

Wat heeft je doen besluiten om de bruiloft door te laten gaan?

Wij hadden al van te voren besloten met een klein gezelschap te trouwen. Daarnaast wilde wij graag op deze datum trouwen en was het allemaal mogelijk met het aantal gasten die wij wilde uitnodigen. Wij waren met 30 gasten.

 

Hoe heb je alle persconferenties en nieuwe richtlijnen van het rivm ervaren?

Alle persconferenties richting de bruiloft waren heel spannend. Keer op keer zit je in spanning wat er gaat veranderen. Wij hebben 3 dagen voor onze bruiloft nog een persconferentie gehad waarin ze vertelde dat je in huis en in de tuin nog Max. Met 6 personen mocht zijn. Wij zijn bij mijn schoonouders aan huis getrouwd dus dit was even spannend. Wij hebben de dagen na deze persconferentie contact gezocht met onze trouwambtenaar en het landelijke tel nr van het RIVM. Beide gaven aan het is een advies geen verplichting en daarnaast was onze trouwlocatie ruim genoeg om 1,5 m afstand te houden tot elkaar.

 

Hoe reageerden jullie gasten op trouwen in coronatijd, en zou je andere bruiden aanraden om te gaan trouwen in coronatijd?

Een aantal gasten hebben wel regelmatig contact gezocht met onze ceremonie meester om te vragen of de bruiloft nog door ging. Wij hebben aangegeven dat wij ons zullen houden aan de 1,5m afstand geen knuffels, geen handen schudden en geen kusjes geven om ons te feliciteren. Onze gasten waren hierin begripvol. Ik zou het andere bruiden wel kunnen aanraden de bruiloft door te laten gaan als zij net als ons genoegen nemen met proosten of een elleboog als felicitatie.

Het positieve aan onze bruiloft vond ik Dat het klein bleef en heel persoonlijk. Omdat de groep niet groot was had je toch even een momentje met iedereen om even te kletsen. Het negatieve aan trouwen in de Corona tijd is dat je ook je ouders, broers/zussen opa’s en oma’s op afstand moet houden..

 

Hoe heb je het zelf ervaren? Zou je het precies nog zo doen als je het nu over mocht doen, of zou je het toch een andere invulling geven?

We zouden alleen het feliciteren veranderen dat je elkaar een hand kan geven of een knuffel. Verder qua aantal mensen zouden we het zo laten. Vanaf het moment van verloving hebben wij altijd gezegd we trouwen voor onszelf en niet om iemand anders een mooi groot feest te geven.

 

Lieve Kelly, dank voor het delen van je verhaal! Wat een prachtig bruidspaar zijn jullie samen, jullie stralen!

Ik wens jullie alle liefde en geluk toe voor de toekomst! Liefs, Suus